Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborný nepečený jahodový koláč s bielou čokoládou

reklama:
Výborný nepečený jahodový koláč s bielou čokoládou
Výborný nepečený jahodový koláč s bielou čokoládou Foto: depositphotos.com

Na elegantnú francúzsku tortu fraisier už ste možno narazili, ale ak ste aspoň trošku ako my, už ste najskôr niekedy narazili aj na to, že sa vám jednoducho nechce piecť. Aj to má ale riešenie! Skúste našu zjednodušenú nepečenú verziu tohto jahodového koláča. Je krásne nadýchaná, je tak akurát sladká a pritom obdobne efektná. Len nezabudnite, že najlepšie je koláč nachystať deň vopred, aby pekne zatuhol.

Ingrediencie pre:
24 cm priemer formy
Korpus

140 g maslových sušienok
60 g masla

Náplň

450 g čerstvých jahôd
500 g plnotučného tvarohu
200 g kyslej smotany
250 ml smotany na šľahanie
200 g bielej čokolády
4 plátky želatíny
1 balíček vanilkového cukru

Postup
01.

Recept je vlastne zjednodušená nepečená verzia torty fraisier (v odkaze nájdete podrobný návod s fotkami krok za krokom). Na dno formy s odnímateľným okrajom položte papier na pečenie o niečo väčší ako je forma, boky formy obaľte potravinárskou fóliou a papier v nej priškripnite.

02.

Sušienky rozmixujte alebo nadrvte valčekom v utierke, zmiešajte s rozpusteným maslom a poriadne utlačte na dno formy. Jahody umyte, rozpoľte a tie najkrajšie vyskladajte dookola formy reznou stranou von. Zvyšné si buď nechajte na ozdobu, alebo nasekajte doprostred torty.
03.

Želatínu nechajte 10 minút napučať v troške vody. Čokoládu rozpustite a nechajte chvíľku vychladnúť. Šľahačku ušľahajte dotuha. Tvaroh prešľahajte s vanilkovým cukrom a postupne vmiešajte čokoládu a kyslú smotanu.
04.

Želatínu krátko do rozpustenia zahrejte (nesmie sa variť) a pridajte ku krému. Na záver opatrne zapracujte šľahačku. Zdobiacim vreckom alebo lyžičkou najskôr vyplňte medzery medzi jahodami krémom a potom zvyšok natrite doprostred. Pridať môžete aj zvyšné nasekané jahody.

05.

Nechajte do druhého dňa zatuhnúť v chladničke, potom opatrne rozbaľte fóliu, stiahnite formu a odstráňte fóliu aj papier.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 18. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.