Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnaté jahodové muffiny s posýpkou

reklama:
Šťavnaté jahodové muffiny s posýpkou
Šťavnaté jahodové muffiny s posýpkou Foto: depositphotos.com

Mrveničkové pečenie jednoducho milujeme! Tentokrát spoločne s nami môžete ochutnať jemné jahodové muffiny.

Ingrediencie pre:
12 muffinov

400 g hladkej múky
3 ks vajcia
1 téglik kyslej smotany
100 ml oleja
180 g cukru múčka
1 lyžička citrónovej kôry
1 balíček prášku do pečiva
200 g čerstvých jahôd
1 lyžica masla

Mrvenička

100 g hladkej múky
50 g mandlí
100 g cukru krupica
100 g masla

Postup
01.

V mise ušľahajte vajcia s cukrom. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou, kyslú smotanu a olej.
02.

Hotové cesto rozdeľte do maslom vymastených formičiek tak, aby v nich bolo cesto z dvoch tretín. Navrch dajte vrstvu nakrájaných jahôd.
03.

Do misky dajte nakrájané maslo, cukor, múku a mleté mandle. Pomocou prstov vypracujte posýpku. Tú potom rozdeľte na jahody. Muffiny pečte 20 až 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip: Namiesto kyslej smotany môžete pridať do cesta 200 g riccotty, muffiny budú ešte jemnejšie.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 20. mája 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.